Välkommen till Skellefteå Radioamatörer, SK2AU!
Vi är din lokala amatörradioklubb i Skellefteå,
vi har vår verksamhet i en egen klubbstuga i Rönnbäcken med antenner och radioutrustningar för de flesta frekvenser.
Vi träffas
där varje helgfri tisdag kl 1900, mer info under Klubbkvällar på hemsidan. För kontakt maila/ring någon i styrelsen.
SK2AU nu även på Facebook! Kom med/logga in och skriv vad du gör och kör! 

SA2CLCs HF- projekt...

Skriven av Administrator on .

sa2clc tx New front panel at SA2CLC homebrew TX

Tommy/SA2CLC skriver: "Några QSO:n avklarade, så då får man börja med finishen. Ny frontpanel och låda på gång.

Kommentar från Jimmy/SM2BYW på Facebook: "Bra Tommy , va roligt att se riktig hamradio lever vidare! Ska bli trevligt se när det blitt färdigt! GL!"

Kan bara hålla med! /sm2dla

Fick lite ytterligare info från Tommy:

"Sändaren till vänster, 6AG7 serieavstämd vfo (clapp-vfo), 6J5 katodföljare (isolationssteg), 6AG7 buffer, 807 PA, 6SN7 differentialnycklingsrör. 25w rätt ut i antennen. Bakom sändaren står nätagget med oktalstabbar. 600v, 300v, 150v, 75v samt negativ nycklingsspänning och glöd.

Mottagaren till höger är en BC348, Satt i bla. Boeing B17 och B29 under andra världskriget. De tidstypiska lurarna och en del rör donerades av Jimmy, SM2BYW. Högtalaren ovanpå 348:an var från början en batteriladdare av märke lucas (!) som passade som handsken till detta.

Sändaren går på 80,40,20m med fullt acceptabel frekvensdrift, den blev förvånansvärt stabil trots den totala avsaknaden av halvledare och kristaller. Får jag bara ihop Q-multipliern till 348:an så blir det att testa 20m. Att en 348 är bred som en ladugårdsdörr är en underdrift. I mitt fall är den snarare bred som en ladugård och de inledande försöken med q-multiplier verkar lovande."