Välkommen till Skellefteå Radioamatörer, SK2AU!
Vi är din lokala amatörradioklubb i Skellefteå,
vi har vår verksamhet i en egen klubbstuga i Rönnbäcken med antenner och radioutrustningar för de flesta frekvenser.
Vi träffas
där varje helgfri tisdag kl 1900, mer info under Klubbkvällar på hemsidan. För kontakt maila/ring någon i styrelsen.
SK2AU nu även på Facebook! Kom med/logga in och skriv vad du gör och kör! 

Översyn av repeater R6 på Storklinta

Skriven av Administrator on .

Repeater R6 and the first snowSöndag den 23 okt, åkte André/SM2RHL och jag upp till Storklinta för att kolla repeatern före vinterns inträde och den hade redan startat! Det snöade och var vitt på backen och grått i luften. André och hans King Cab tog oss säkert uppför backen.

Repeatern har gått bra senaste tiden utan störningar från närradion (såvitt jag hört!), så vi ville se hur det såg ut rent praktiskt.

Närradion har bytt antenn, nu sitter det en 2-stack på belysningsstolpen. De har även permanentat sin installation.

Repeatern har också fått en ny antenn, hösten 2015 monterades en 4-stack Aerial Oy, den är vänd så att baksidan vetter mot närradions antenn. (Masthaveriet t h om stugan drabbade ett lokalt åkeri.)

Vi mätte lite på vår relästation och den höll sina data v g känslighet och effekt, ingen sändarpåverkan kunde höras eller mätas.

Vi får hålla tummarna att det fortsätter att fungera bra.

Vi hade för avsikt att träffa en av de nya ägarna till Skidcentret, vi ville klargöra vår position och möjlighet att vara kvar där uppe. Så gjorde vi också och han såg inga hinder till det, vi informerade om den blygsamma effekt som vår utrustning förbrukar. Som motprestation lovade vi på stående fot att lägga upp en annons på hemsidan. /Sören, sm2dla