Skriv ut

Bli medlem

Skriven av Administrator on .

Skellefteå Radioamatörer, SKRA
Amatörradiosignal SK2AU
 
Som medlem erbjuder vi dig följande:

  Att delta i tisdagsträffarna med intressanta diskussioner runt amatörradio, datorer och teknik i största allmänhet. Även djupare ämnen förekommer… Fika till lågt pris serveras av veckans stugvärd.
   
  Att köra radio från klubbens förnämliga anläggning.
Vi har en ICOM IC-7400 med slutsteg för HF och VHF och med yagiantenner för 14, 21 och 28 MHz i en 30 meter hög mast. Därutöver en del trådantenner för de lägre banden.
IC-7400 kan också användas för 50 och 144 MHz, för 144 MHz finns det 4 st 16 el yagiantenner i en 18 m hög mast. Därutöver finns en Kenwood TR-751E, samt div. stationer för FM-trafik på VHF och UHF.
   
  Att stödja driften av (och använda) klubbens 4 repeatrar.
Skellefteå: SK2AU/R på kanal RV56 (R4) placerad i TV-masten.
Skellefteå: SK2AU/R på kanal RU376 (RU4) också placerad i TV-masten
Jörn: SK2AU/R på kanal RV60 (R6) placerad på Storklintaberget. F. n QRT!
Arjeplog: SK2AU/R på kanal RV56 (R4) på Galtispuoda. Galtisrepeatern drivs med solceller och batterier på 500 Ah.
   
  Länkning: Med en lång 1750 Hz-ton in på R4 Skellefteå eller R6 Jörn, så aktiveras en skannande mottagare vid R1-repeatern i Piteå, såvida den är ledig. Via R1:an kan ett antal repeatrar i Norrbotten nås via deras länknät.
   
  Att läsa facktidskrifterna Ham Radio och QTC, de och QST finns sedan ca 20 år tillbaka samlade i klubbiblioteket. Även norska Amatörradio och danska OZ finns i biblioteket sedan 2008.
   
  Att delta i klubbens aktiviteter, t ex månadstester på HF och VHF och den årliga ”International Lighthouse and Lightship Weekend” från Gåsören 3:e helgen i augusti. Saknar du någon aktivitet, kom ut en tisdag och framför din idé. Vill du köra andra tester, gå ihop ett gäng eller kör själv! Meddela gärna stationsansvarig för SK2AU, Erik/SA2BZE.
   
  Klubbstugan har ett lokalt nätverk med 4 datorer och en nätverksansluten skrivare/kopiator. En dator används för loggning av radiokontakter.
   
  Att få ett eget QSL-fack för dina inkommande QSL. Klubben har vid några tillfällen ordnat gratis QSL-kort till medlemmar och klubben genom sponsringsavtal.
   
  Möjlighet att få en egen nyckel. Under oktober 2009 bytte vi lås och nycklar till en ny och säkrare typ.
     
 
Att bli medlem i Skellefteå Radioamatörer är mycket enkelt. Det finns ingen åldersgräns och inga speciella krav förutom ett intresse för amatörradio eller föreningens verksamhet. Ta kontakt med någon i styrelsen eller direkt med föreningens kassör, uppgiften hittar du också på styrelsesidan.
Medlemsavgiften är för närvarande 250 kr för vuxna och 100 kr för studerande under 18 år.
För de som bor utanför Skellefteå Kommun är avgiften 125 kr. Ev. ytterligare familjemedlem betalar 50% av den avgift som maka/make/sambo eller förälder betalar. (Dvs 125 kr resp 62:50 kr.)
 
Kontonummer hittar du här!
 
OBS! Klubbkväll varje helgfri tisdag kl 19.00 i klubbstugan i Rönnbäcken.
Uppdaterad 2015-08-25