Om klubben

Beskrivning av SK2AU:s amatörradiostation

 
SK2AU antenna tower
Verksamhet

Som redan framgått verkar vår förening i Skellefteå. Klubben bildades tidigt på 60-talet av en liten grupp entusiastiska radioamatörer. I början på 70 blev vi erbjudna en liten stuga på ca 50 m² 1,5 plan i Rönnbäcken. 1978 var 30-metersmasten med monobander för 20m och en duobandsantenn för 10/15 m klar för invigning. Idag har klubben ca. 50 medlemmar och samlingspunkt är klubbstugan i Rönnbäcken; granne med golfbanan. I klubbstugan finns utrustning för de flesta amatörradiobanden med telegrafi, SSB och datatrafik; s.k. Packet-radio. Dessutom bredband i ett lokalt nätverk med 4 datorer. Du kan nå mer information om klubben från Teknisk Sidan.


Lokal


Klubbstugan är i två plan med kök och samlingsrum i nedre planet. På övre planet finns radiostation samt utrymme för för förvaring av radioutrustning. Stugan är eluppvärmd och har toalett men saknar vatten och avlopp.


Antenner


Antennbeståndet består bl.a. av:
 
Band, MHz Beskrivning
28 3 el. Yagi duobander m 21 MHz
21 4 el. Yagi duobander m 28 MHz
14 4 el. Yagi
7 3 el. fasad vertikal
7 Loop-antenn
3,5 Loop-antenn
3,5 Vertikal antenn
1,8 Dipol
 
 
Radioutrustning

ICOM IC-7400Radioanläggningarna består av en ICOM IC-7400 för kortvåg och en Kenwood TR-751E för VHF. Dessutom finns diverse utrustning för packetradio och annan trafik.

Om du har frågor om klubbstationen och dess handhavande, vänd dig till stationsansvarig.